Skip to main content

Vinn 100 000 kronor till klasskassan!

I jakten på ny energi

Att ta hand om jordens resurser och använda dem så effektivt som möjligt är viktigt för vår gemensamma framtid. Vi vet att du som är ung idag på många sätt är smartare än oss vuxna och vill därför låta dig vara med och skapa idéer för framtidens energilösningar.

Spänningssökarna är en tävling som Kraftringen håller varje år för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Klippan, Lomma, Hörby, Höör, Åstorp, Staffanstorp, Svalöv och Kävlinge. Årets tävling kommer att vara på temat "Spara, återbruka och förändra världen" och avgörs på finalen den 23 november på Sparbanken Skåne arena i Lund. Tanken med tävlingen är att du och dina klasskompisar ska lära er mer om energi och miljö och att ni ska använda er kreativitet och hitta på innovativa lösningar på ett tema och sedan göra en kreativ och säljande presentation.

Du och dina klasskamrater tävlar genom att kläcka en revolutionerande idé och sedan visualisera den till att bli ert bidrag. Bidraget kommer att bedömas av Kraftringen, allmänheten och av två jurygrupper som består av studenter på LTH och politiker från Kraftringens ägarkommuner. Allt avgörs i en livesänd final i höst. Den segrande klassen vinner 100.000 kronor.