Snabbvärme
Tävlingsår:

Restauranger lagar mat och den varma luften stiger upp i ett rör som leder till lägenheternas vattentank. Kopparröret går igenom vattentanken och avger värme. På så sätt krävs det ingen värmepump. Det är enbart i vattentanken som det finns kopparrör, resten av röret har ett lager vakuum och sedan plast runt omkring sig. Det är då isolerat för att hålla värmen inne. Om restaurangen inte har öppet 24 timmar om dygnet så lagras värmen ändå i vattnet, eftersom vattnet håller värmen bra och vattentanken är isolerad. Den varma luften åker sedan genom röret ut i luften.
Detta är hållbart då man tar vara på den energi som annars bara hade åkt ut i luften. Man behöver heller inte köpa en värmepump som drar energi. På så sätt sparar konsumenten pengarna som annars skulle gått till att värma upp vattnet.
Snabbvärme vänder sig till alla som bor i lägenheter som ligger ovanför restauranger.
Mycket energi och värme går till spillo när man lagar mat, och vi vill ta vara på den. Alla människor har ett behov av att äta, det kommer vi inte sluta med. Därför är det bra att idén baserar sig på behovet av mat.