Pilängskolan 9D vinnare i Spänningssökarna 2018

2018-11-19

Vinnarna i Spänningssökarna 2018

Söndagen den 18 november bjöd vi in till final av Spänningssökarna 2018 i Sparbanken Skåne Arena. Under eftermiddagen fick publiken och juryn ta del av sju stycken otroligt välgjorda presentationer om allt från bilar som går att dela i olika segment till powerbanks som laddas med hjälp av värme.

När juryn sedan skulle överlägga vem som skulle bli årets vinnare gick diskussionerna heta, men efter en dryg timme hade vi till slut ett resultat.

Vinnare av Spänningssökarna 2018 är Pilängskolan 9D med bidraget Powersquare. Motiveringen löd: “Med en fantastisk presentation med bra teknik och god argumentation och fokus på de globala målen. Med en nyskapande idé som möjliggör en bättre vardag för många, utnämner vi Powersquare av klass 9D på Pilängskolan till årets vinnare av Spänningssökarna 2018!”

Pilängskolan 9D kan nu se fram emot förstapriset, en tre dagarna klassresa till Berlin med studiebesök i den självförsörjande byn Feldheim.

Kraftringens nye vd Sezgin Kadir var med på finalen för första gången och var dessutom juryns ordförande.

- Den här dagen har jag sett fram emot sedan jag började i somras, säger Sezgin Kadir. Jag hade höga förväntningar som ungdomarna ändå lyckades överträffa, de gav oss i juryn ett riktigt svårt arbete. Det är verkligen sju vinnande lag vi har sett på scen men efter en lång överläggning var vi i juryn överens om Pilängskolan 9D som mycket värdiga vinnare och vi önskar dem en trevlig resa till Berlin till våren!

Resultatet bland övriga bidrag

Andrapris: Nyvångskolan 9B, Böjbar värmeladdare
Tredjepris: BMSL 9, Blommande höghus
Fjärdepris: 
- Frostaskolan 9C, Segmentbil
- Norrevångskolan 9D, Hemliga vattenkraftverket
- Järnåkraskolan 9D, Regnrännan
- Pilängskolan 9A, TTE Tide Tank Energy

Andrapristagarna vinner en prischeck på 30 000 kronor, tredjepristagarna vinner en prischeck på 20 000 kronor och de fyra fjärdepristagarna vinner en prischeck på 10 000 kronor var. 

Ett stort grattis till alla finalister!